Algemeen

Tinnitus, hoe aanpakken?

widex-tinnitus-management-hero_1600x540.jpg

Tackle tinnitus

met geïntegreerde tinnitusprogramma’s

Voor mensen met tinnitus is het luisteren naar een luisterboek, het lezen van een boek of het kijken naar een film een flinke opgave, die bovengemiddeld veel energie en concentratievermogen kost. Speciale programma's op het hoortoestel, kunnen hierbij helpen.

De continu aanwezige piep-, ruis- of fluittoon die mensen met tinnitus ervaren, zorgt ervoor dat het in slaap vallen, het concentreren en het ontspannen bijna onmogelijk worden waardoor de kwaliteit van leven hard achteruit kan gaan.

Notch Therapy

Notch Therapy

Met de hoortoestellen van Signia & Widex krijgen mensen met tinnitus een stuk van hun leven terug. De toestellen van Signia kennen drie verschillende soorten tinnitusprogramma’s. Zo is er ‘Statische ruis’, dat een selectie van statische geluiden afspeelt waardoor de aandacht voor het tinnitusgeluid wordt afgeleid. Ook is er ‘Ocean Wave’, bestaande uit vier verschillende fluctuerende geluiden die afleiden en rust gevend zijn. Ideaal om bij te ontspannen.

Als laatste is er nu de nieuwe innovatieve Notch Therapy waarmee het tinnitusgeluid in het achtergrond geluid wordt geïntegreerd, waardoor het minder storend wordt. Uit wetenschappelijk onderzoek* blijkt dat de tinnitus volledig kan verdwijnen met deze nieuwe aanpak.

Voor meer info neem contact via mail of telefoon en maak een afspraak in het hoorcentrum.

Bron: doof.nl